מבזקים

עוגיות אלפחורס

תוכן עניינים

כשגנרל חורף מכריח אותנו להסתגר בבית ולהצטופף ביחד במדורת השבט, אין דבר יותר טעים מכוס תה עם נענע ועוגיות אלפחורס. העוגייה הטעימה הגיעה אלינו מדרום אמריקה, בעיקר מארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי ופרו. זוהי עוגייה העשויה מקמח וקורנפלור. בדרך כלל היא עשויה כסנדוויץ', שתי עוגיות ובניהן ריבת חלב ודפנות מצופות קוקוס..

 

המצרכים:

4 חלמונים

150 גרם חמאה רכה מעט

חבילת אבקת סוכר

כוס וחצי (חד פעמי) קורנפלור

כוס וחצי קמח רגיל או מעט יותר

שקית אבקת אפייה

שתי שקיות סוכר וניל

 

מילויי לאחר האפייה:

ריבת חלב

פתיתי קוקוס

 

אופן ההכנה:

לשים ביחד את כל החומרים הרטובים. מוסיפים לזה את כל החומרים היבשים ולשים היטב לבצק רך אחיד ונעים. מרדדים את הבצק מעט דק, בעובי של עלה ולא עבה מידי. יוצרים עיגולים בבצק. אפשר ליצור לבבות או כל צורה שתרצו. אופים את העוגיות בשלב העליון של התנור, כעשר דקות ועוד חמש דקות נוספות אופים בשלב התחתון של התנור. מוציאים ומצננים.

כשהעוגיות התקררו מורחים על עוגיה אחת ריבת חלב ומדביקים עוגיה מעל ונועכים קלות כדי שכל הקרם יגיע לכל הפינות בעוגה. אחר כך מגלגלים את העוגיה בקוקוס ואוכלים בתיאבון.

 

 

אפתה, כתבה וצלמה: ענת דהן

 

1   2

 

3   4

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: