מבזקים

בייגלה קריספי בטעם של בית

תוכן עניינים

כולם יודעים ששום דבר לא משתווה לבייגלה שיוצא מהתנור. בייגלה פריך מבחוץ, רך וענוג מבפנים ועוד לא אמרנו מילה על הריח. בייגלה קריספי בייתי ייאמי כמה טעים ככה קל להכנה ונחטף.

מצרכים:
קילו קמח
3 כפות שמרים יבשים
ארבע כוסות מים פושרים
שתי כפות סוכר
שתי כפות שטוחות מלח

סיר מים
כף שטוחה סודה לשתיה
כף סילאן, או דבש

אופן ההכנה: 
לשים בצק מכל החומרים עד שיהיה אחיד ורך. מטפיחים כארבעים דקות, עד שעה. יוצרים מהבצק צורות של בייגל ומניחים אותם בצד למנוחה. בזמן שהבצק נח, מרתיחים בסיר עמוק עם מים שמגיעים עד לגובה חצי מהסיר, מוסיפים למים כף שטוחה של סודה לשתייה, כף סילאן או דבש ומרתיחים. בינתיים מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות.

כשהמים בסיר רותחים, מחליקים לסיר את הבייגלה אחד אחרי השני, כחצי דקה ארבעים שניות. מוציאים את הביגלה מהסיר, מניחים בתבנית אפיה, מפזרים מעל שומשום, או זעתר, או מלח גס ואופים מלמעלה ומלמטה.

בתאבון

אפתה, כתבה וצילמה: ענת דהן

 

%d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94  %d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%941

%d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%942  %d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-3

%d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-4  %d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-5

%d7%91%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-6

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: