מבזקים

לחם הפתעות

תוכן עניינים

במקור, זהו מתכון ללחם הפתעות בהשראת מאסטר שף, שלקחתי למקום אחר לגמרי. במקום הראשון אצלי הם בצקים עשויים משמרים. בכל פעם זה מקסים אותי מחדש. הבצק שתופח וגדל והריח שמופץ בכל הבית

 

החומרים לבצק:

מתוך קילו קמח, לוקחים שתי כוסות (חד פעמי) ומניחים בצד

שתי כפות שמרים יבשים

כף מלח שטוחה

חצי כוס שמן זית, או שמן קנולה

מים פושרים, כשלוש עד ארבע כוסות

 

אופן ההכנה:

מניחים את החומרים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק רך, אחיד ואוורירי. מתפיחים את הבצק כשעה. אחר כך לשים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר, בידיים מקומחות. מתפיחים שוב כחצי שעה. מורידים את האוויר מהבצק ומכינים את הצורות הרצויות. הערה חשובה: בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי.

 

החומרים למלית:

חצי קילו בשר בקר טחון

פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ

צנוברים בנדיבות

50 גרם שומן כבש מגורד

רבע כפית פלפל שחור

כף שטוחה פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם מזלג תוך כדי טיגון. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטגן. את הצנוברים מוסיפים בסוף ואחר כך מתבלים בפלפל שחור, פפריקה ומלח.

 

ממלאים את בבצק ויוצרים ממנו צורות כאהבת נפשכם (ראו דוגמה בתמונות). מניחים לבצק לנוח כ- 15 דקות כדי שיתפח באופן טבעי. מורחים על הבצק ביצה טרופה, מהולה במעט שמן. מפזרים מעל שומשום, או פרג, או שקדים פרוסים ואופים בתנור כ- 25 דקות, עד להזהבהץ מומלץ לאפות בחום של 200 מעלות צלזיוס. ניתן להגיש עם רוטב פטריות. זהירות ממכר

 

בתאבון

 

כתבה וצלמה: ענת דהן 

%d7%9c%d7%97%d7%9d-1     %d7%9c%d7%97%d7%9d-2

%d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%aa-2     %d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%aa

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: