מבזקים

ספינג' – סופגניות מרוקאיות מטוגנות

תוכן עניינים

ספינג', הסופגניה האולטימטיבית של יוצאי צפון אפריקה עשויה מבצק שמרים שמטגנים בשמן עמוק. בשונה מהסופגנייה המסורתית, זו עם הריבה האדומה, לספינג' יש חור באמצע. את הספינג' טובלים בדבש, או סוכר ותמיד מתלווה אליו כוס תה עם נענע שנמזג היישר מהבראד, זהו קנקן תה מסורתי ממרוקו.

מצרכים:

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4-5 כפות סוכר
חצי כוס שמן
ביצה (יש כאלו שמוסיפים לבצק, ויש כאלו שלא מוסיפים. אני מוסיפה)
שקית סוכר וניל למי שאוהב (אני כן).
2 וחצי עד 3 כוסות של מים פושרים
כף ערק (לא חייבים).

 

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, סוכר, שמרים,השמן ואז מים בהדרגה לא הכל עד שמתקבל בצק רך, דביק ולא מימי מידיי. יש לשפוך לאט את המים ולא הכל, כי כל קמח סופח נוזלים באופן שונה. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ- 20 דקות, מורידים ממנו את האוויר ושוב מניחים בצד, לתפיחה של עוד כ- 20 דקות.
בסיר גדול שמים שמן לטיגון עמוק. בידיים רטובות לוקחים אגרוף של בצק, עושים באמצע חור ומטגנים משני הצדדים. מגישים חם עם סוכר או דבש

בתיאבון

 

מאת: ענת דהן

 

1  2

3  4

5

 

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: