מבזקים

קציצות בשר וכרובית

תוכן עניינים

החורף כבר כאן ואין כמו תבשילים שמזכירים בית. בחרתי בתבשיל כרובית וקציצות בשר בקר טחון, תבשיל שמזכיר לי את בית ילדותי. תבשיל טעים מאוד מומלץ לאכול עם לחם קריספי ומטבוחה חריפה ליד, ממש ממכר.

המצרכים:
חצי קילו בשר טחון בקר
חופן פטריזיליה קצוצה
בצל קצוץ
חצי כפית שטוחה פלפל שחור טחון
רבע כפית כורכום
מלח לפי טעם
שמן

אופן ההכנה:
תחילה מערבבים את כל החומרים עם הבשר טחון ומניחים לו לנוח רבע שעה לפחות, מכוסה במקרר.

מפלחים בסיר את הכרובית לפלחים. מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור ומרתיחים. לאחר הרתיחה יש לבשל עוד חמש דקות לערך ולשפוך את המים. מתבלים את הכרובית: כורכום, פפריקה, מלח, שמן ופיטריזליה קצוצה. ממלאים את הסיר במים עד שיכסו את כל הכרובית ומביאים לרתיחה. בזמן שהכרובית מתבשלת, מכינים את הקציצות וכשהמים רותחים, מוסיפים את הקציצות מסביב לכרובית שמתבשלת בסיר. אחרי שהתבשיל רותח, מכסים את הסיר באופן חלקי ומנמיכים מעט את הלהבה. מבשלים עוד כשעה, עד לסמיכות הרוטב.

 

בתאבון

 

מאת: ענת דהן

 

%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa2 %d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa3

 

%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%99%d7%aa1

לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: