מבזקים

נתפש בשר כבש ועוף שהובלו ללא קירור בשני אירועים שונים

תוכן עניינים

מפקחי משרד החקלאות תפסו רבע טון בשר כבש ו- 130 ק"ג בשר עוף שהובלו ללא קירור ומקורם אינו ידוע בשני אירועים שונים בצפון הארץ.

בסוף השבוע פעלו מפקחי יחידת האכיפה והחקירות המרכזית (פיצו"ח) במשרד החקלאות בשני אירועים שונים בצפון הארץ למניעת הברחה ושיווק של בשר עוף וכבש שמקורם אינו ידוע והובלו ללא קירור.

במקרה הראשון, תפסו מפקחי המשרד כרבע טון בשר כבש שנשחט בשחיטה שחורה ביישוב שעב שבצפון הארץ. במקום נמצא הבשר, אשר אינו ראוי למאכל אדם ומקורו בשחיטה שחורה. הבשר הושמד על פי צו רופא, וכן החשודים, בשנות ה- 40 לחייהם, עוכבו לחקירה ונפתחו נגדם הליכים משפטיים.

במקרה השני, זיהו מפקחי המשרד סמוך למחסום המנהרות צפונית לירושלים רכב חשוד. המפקחים הורו לנהג הרכב לעצור בצד הדרך, ובמהלך בדיקת הרכב החדשות התבררו כמוצדקים. בתא המטען של הרכב נמצאו 130 ק"ג בשר עוף המובל ללא קירור עטוף בשקיות, וללא תנאים מינימליים. ברכב נמדדו 56 מעלות(!!). הבשר הושמד על פי צו רופא, וכן הנהג, בשנות ה- 30 לחייו, עוכב לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים.

משרד החקלאות חוזר ומדגיש כי יש להקפיד ולרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

הבשר שנתפש , צילום - משרד החקלאות
הבשר שנתפש. צילום: משרד החקלאות
לאיזה תוכן תרצו לחזור:
הירשמו לניוזלטר שלנו לעדכונים מיידים: